De la Bradin la Tipei
Nu a mai fost unul ca ei

Mai sunt câteva zile pâna la alegeri și plânsul se aude până în depărtări. Oare ce ne vom face? Cine va conduce Corabia, pentru că am rămas fără Comandant?

Doresc să prezint în acestă epistolă o paralelă între cei doi titani ai mișcării:

1. Bradin este cel care a făcut istorie prin fanatismul instalat în mișcare. Tipei a povestit istorioare lacrimogene.

2. Bradin nu a fost om de echipă. Tipei nu a fost interesat să facă echipă cu nimeni.

3. Bradin a susținut partidul Comunist. Tipei a susținut partidele politice care erau la putere, a mers cu PDL și l-a chemat pe Geoană sâmbătă să nu îl vadă nimeni pe Carol Davila și a promis voturi pe care nu i le-a dat.

4. Bradin a reușit să distrugă oameni folosindu-se de alte persoane. Tipei a reușit să închidă proiecte naționale folosindu-se de câinii turmei.

5. Bradin a fost scorțar. Tipei a fost profitor.

6. Bradin nu a dorit să aibă successor. Tipei a mințit pe mulți că vor fi succesori, dar nu a pregătit pe nimeni.

7. Bradin a murit rapid. Tipei poate mai are timp să se pocăiască de fățărnicie,

8. Bradin a fost răutăcios. Tipei a zâmbit în față și te-a distrus pe la spate.

9. Bradin nu a avut nici un prieten. Tipei a fost prieten cu toți și nu a ajutat pe nimeni decât pe el și pe familia lui. Atunci când Nicky era la ananghină Tipei a promis că îl ajută, dar n-a făcut nimic pentru el, s-a spălat pe mâini precum Pilat. Totuși, Nicky îl iubește la fel de mult cum l-a iubit Samuel pe Saul, desi era lepădat.

10. Bradin nu a vorbit în limbi. Tipei nu vorbește nici engleză, dar a reușit să îi prostească pe cei care vorbesc mai multe limbi.

11. Bradin a lăsat urme la Paulis. Tipei a lăsat urme la Drumețul.

12. Bradin nu a apucat să folosească pensia. Tipei va ieși la pensie pe 1 decembrie. Îi dorim pensionare ușoară pentru că banii sunt mulți.

13. Bradin nu a iubit educația. Tipei a reusit să slăbească ITP și să moșească Universitatea din Florești care a murit înainte de a se naște. Despre Casa funerară Betania vorbesc morții.

14. Bradin a îndepărtat din cult oameni influenți. Tipei i-a apropiat pe cei cu bani și i-a îndepărtat pe cei spirituali.

15. Bradin a scris un jurnal. Tipei a furat un jurnal. Jurnalul scris de Bradin a fost furat din casa lui Pavel Bochian și în prezent se afla la Tipei acasă dar nu îl poate publica pentru ca lipsesc File din el. CE LIDER DEOSEBIT A AVUT MIȘCAREA!

Mai sunt și alte lucruri pe care le vom descoperi împreună, călătoria continuă.

La încheierea CELOR 4 Mandate vă dorim SINCERE CONDOLEANȚE ȘI DEPLINĂ MÂNGÂIERE. Suntem alături de dumneavoastră prin greaua încercare prin care treceti. Dumnezeu să vă mângâie și să vă dea odihna meritată după eforturile depuse în realizarea viziunii pe care nu ați avut-o. Așteptăm să conduceți congresul cu șiretenia care vă caracterizează și toiagul de cârmuire să nu plece din Arad și să puteti da mantaua eternului Candidat. VEȘNICĂ POMENIRE, VEȘNICĂ POMENIRE, VEȘNICĂ PROSTIME!

Mardoheu