CÂNTARE DE JALE
PENTRU VLADIMIR ȘI FLORIN

Fala tinerimii evanghelice zace ucisă pe dealuri.
CUM AU CĂZUT VITEJII?

Ultimele săptămâni au fost săptămâni de jale pentru cei care iubesc lucrarea lui Dumnezeu. Nu voi rosti judecăți legat de dame, dume, as de pică, de păstorire a femeilor mai mult decât a bărbaților, nici nu voi vorbi de imperii financiare personale. La Cluj Napoca se va vorbi despre Canada și despre multe alte țări si isprăvile lor. Fiecare vom da socoteală de faptele noastre în fața Dreptului Judecător. Dacă Florin i-a dat scrisoare lui Nelu despre Vladimir, rostesc: ”Ce ai facut ți se va face!”? Daca Nelu s-a speriat de Cuvântul Profetic primit la Lugas, atunci vorbim de decizia lui Dumnezeu. Oricum, Evanghelia are de suferit! Se va găsi cineva între întelepți să judece profund aceste cazuri spinoase, având în vedere impactul asupra puștimii române. Dacă mesajele profetice pe care le-am auzit personal despre Vladimir și Florin sunt divine, atunci doar prin pocăință profundă vor scapă de judecata divină.

Cei doi au avut favoarea lui Dumnezeu și au beneficiat de iubire din toate părțile. Indiferent de deciziile pe care le vor lua, ei au nevoie de Mentori. Ura și nemulțumirea față de comentariile unor persoane nu este justificată. Știu că în această situație mulți dintre donatori se vor retrage, iar cei care considerau în trecut că este o mare onoare să ai în localitate acești eroi numiți de unii Eroii de Carton, nu vor mai lansa invitații. Poate o analiză profundă a situației și retragerea din activitate pentru o perioadă de un an sau doi ar curăța mândria și ar putea aduce recâștigarea capitalului pierdut în aceasta perioadă. Oricum, Vladimir va merge ca și până acum independent, iar Florin se va încălzi la Rugul Aprins până se va încinge Hora Unirii.

Vladimir îmi este dator vândut, pentru că acum douăzeci de ani l-am învățat despre ce i se întâmpla acum, dar filosofia l-a împins într-o extremă periculoasă, poate acum se va trezi din beția succesului și nu va mai disprețui sfaturile sincere. În birou la mine am discutat cu el că lucește prea tare și nu este original, iar lui Florin i-am spus să nu mai mintă. Doamne, cum poate cel rău să întunece așa de tare mintea unora, fără să se gândească că pe Autostrada Reclamei există stații de taxare și că plătim kilometrii parcurși. Mijloacele Mass-media abundă în comentarii pro și contra legat de confuzia creată de cazul Beiuș. Unii lideri, care au combinații nespirituale, stau pe gânduri și nu vor să vorbească pentru a nu fi descoperite mizeriile, ci lasă groapa de gunoi să își mărească dimensiunile.

Fie că recunoaște cineva sau nu, cei doi sunt lideri formatori de opinie și mulți le vor urma sfaturile. Durerea mare este că unii se vor pierde și vor deveni dușmani ai bisericii. În această perioadă și în perioada care urmează se vor culege roadele Domniei Tipeiniade.

Nu uitați acesta este doar începutul! CUM AU CĂZUT VITEJII, CUM AU PIERDUT ARMELE?

Mardoheu