Trinity Christian Center

Posted on 30 martie 2015

In luna septembrie 2011, am fost prima data in Singapore pentru a participa la Summitul 4/14 Window organizat de Luis Bush, varul primar al presedintelui Bush.

Cu aceasta ocazie am vizitat si TRINITY CHRISTIAN CENTER, biserica pastorita de superintendentul general al organizatiei Assemblies of God – Singapore, pastor Domenic Yeo. Biserica a reusit sa se dezvolte rapid, iar in prezent 8 000 de persoane participa la slujbe saptamanal. in acea vizita am petrecut timp cu pastoral Domenic care a fost inainte Apostol Naomi Dowdy. Voi prezenta succint istoria acestei biserici. in septembrie1969 s-a inceput biserica in casa misionarilor Rev si Mrs. Glenn Statfford, la inceput au fost 10 persoane care se intalneau pentru rugaciune in fiecare saptamana. Au continuat sa se intalneasca aici pana in aprilie 1970, cand au deschis oficial biserica. Ei au pastorit in anii 1970-1971. in perioada 1971-1974 biserica a fost pastorita de Rev si Mrs. Raymond Busby. in aceasta perioada numarul tinerilor care o frecventau a inceput sa creasca, acestia au devenit mai tarziu grupul de baza si de lucrare in biserica.

In perioada 1974-1976 biserica a fost pastorita de Rev si Mrs. Robert Fergurson. in 1975 a avut loc primul botez in apa. Din 1976-2005 biserica a fost pastorita de Rev. Dr. Naomi Dwody, in acea perioada de inceput biserica numara 250 membri, iar in 2005 a predat biserica cu 4000 de membri pastorului Domenic. Ceea ce m-a impresionat la pastorul Dwody a fost forta ei de a dezvolta lideri, cum o femeie pastor a reusit sa creasca o biserica de la 250 la 4000 persoane.Acum cand am fost in Singapore am vorbit din nou cu ea, a implinit in aceasta luna 80 de ani.

Din 2005 biserica este pastorita de Domenic Yeo si are 1000 de lideri care sunt implicati in lucrare. Dumnezeu a pregatit o lucrare pentru noi ca sa dezvoltam acest parteneriat intre biserica noastra si ei. La conferinta din aceasta luna au participat sute de delegatii din peste 30 de tari. M-am bucurat ca si sotia sa fie cu mine si sa vada o biserica contemporana. Multumesc lui Dumnezeu pentru Trinity Christian Center! Sunt bucuros ca de doua ori pe an vin echipe din Singapore ca sa ne instruiasca. Este un har pregatit de Dumnezeu.

Doresc sa spun cateva lucruri:

1. Cine umbla cu inteleptii se face intelept!


Nu pot accepta mandria unor lideri care nu vor sa invete si cred ca mai spirituali decat ei nu mai este nimeni. Ei merg din prostie in prostie...

2. BISERICA CONDUSA CA O MULTINATIONALA


imi pare rau sa spun dar unele biserici sunt conduse dupa ureche, de oameni nepregatiti, dar care stiu sa manipuleze si sa se mentina la conducere. Acesti lideri au viata scurta.

3. BISERICA CONDUSA DE ECHIPA


in ultimul timp au aparut o serie de PALAVRAGIII care nu au mesaj biblic sau profetic, ci doar intretin atmosfera si unele bloguri anunta cu sunete si tunete pe unde merg. Va rog sa va uitati ca in urma lor nu raman roade pentru ca ei nu au roade, ci sunt uscati si fara seva. Le merge numele ca traiesc, dar sunt morti.

4. BISERICA CARE TRIMITE LUCRATORII DOI CATE DOI


Celor mai multi le place sa calatoreasca singuri, ca sa nu stie nimeni cati bani primesc. De cand cu serialele de curvie au inceput sa mai ia cu ei cantareti sau persoane de umplutura, ca sa se acopere imaginea. Domnul a trimis doi cate doi si amandoi faceau o lucrare. Poate invatam si noi ceva?

5. BISERICA UNDE LUCREAZA ATAT BARBATI, CAT SI FEMEI


La noi, in cultura bradinista, femeia este pentru bucatarie si pentru a da nastere la copii. in miscarea crestina mondiala femeile au fost folosite de Dumnezeu pentru proiecte marete. La noi nici nu poti deschide acest subiect pentru ca esti etichetat liberal sau ratacit. Cred in lucrarea femeii care lucreaza sub autoritate si sunt impotriva lucrarii izabelice.

6. BISERICA MULTIETNICA


in lume, mega-bisericile sunt biserici multietnice. Noi ne-am separat unii de altii: rromii cu biserica lor, noi cu a noastra. Hristos ne cheama la unitate, nu la diviziune. Dar ce spunem noi de alte minoritati? Voi scrie un articol separat si voi arata avantajele si dezavntajele celor care au in biserica persoane din semintia lui Tubal Cain, Iabal, Iubal, Tila, Naama etc.

7. BISERICA CARE DEZVOLTA ABILITATI PENTRU VIATA


Exista cateva intrebari clasice pe care le auzim permanent: „Cati membri ai?”, „Cati vin la slujba?”. Nu am auzit lideri care sa fie interesati de dezvoltarea oamenilor care vin la slujba. Ne place doar sa avem ascultatori multi si sa ne laudam cu cifre. Biserica este un loc al educatiei. Liderii ar trebui sa fie direct implicati in dezvoltarea abilitatilor oamenilor pentru viata. Oriunde se duce sa faca fata cu brio la situatiile din viata pentru ca a fost echipat in biserica.

• Biserica impartita pe grupe de casa este eficienta!
• Biserica care organizeaza cursuri de pregatire are impact!
• Biserica care dezvolta lideri are viitor!
• Biserica care are viziune si valori clare are directie precisa!
• Biserica care are toate categoriile de varsta este echilibrata!
• Biserica care promoveaza liderii din casa este ferita de crize majore!
• Biserica care intelege vremurile are perspectiva!

Mardoheu,Singapore/8- 16 martie, 2015