Universitatea Penticostală din Napoca

Posted on 21 Februarie 2012

În ultimele luni a apărut pe bloguri frumoasa idee, de a înfiinţa în România o Universitate Penticostală. In anul 1990 am făcut această propunere, de a inființa o Universitate în Bucureşti, dar să înscriem şi fete.

Vrednicul de pomenire conform CNSAS, Emil Bulgăr, care era preşedinte, a spus că nu avem bani ,iar acestea sunt idei americane; el a fost susținut de mai multi membri, ai aşa zisului CONSILIU BISERICESC.
In anul 1994 s-a schimbat Conducerea şi a ajuns preşedinte, Pavel Rivis Tipei. El m-a chemat şi am discutat situaţia invăţământului penticostal din România. Viziunea lui era să se mute ITP la Arad, pentru că el este socotit ÎMPĂRATUL ARADULUI. Nu am fost de acord cu această viziune de a muta centrul, la Arad. Nu voi intra in discuții referitoare la toate evenimentele care au avut loc în anii care au urmat şi la prețul pe care a trebuit să-l plătesc pentru ideile mele progresiste.

În legătura cu noul proiect am câteva observaţii personale:
1- Denumirea de “UNIVERSITATE PENTICOSTALĂ “ limitează impactul. Pretutindeni, CUVÂNTUL, CARE ARATĂ APARTENENŢA RELIGIOASĂ ESTE SCOS DIN TITULATURĂ. Numai în România trebuie să precizezi şi cultul. Aştept cu nerăbdare să plece cultiştii, iar DUMNEZEU să ridice PERSOANE CULTE care ÎNŢELEG VREMURILE.

2- Ce fel de universitate va fi, dacă acum în 2012, Institutul Penticostal nu acceptă FETE LA TEOLOGIE? Când se va întrerupe tradiţia şi ne vom uita la alte universităţi; când vom învăţa ce trebuie să facem?

3- Locaţia universităţii -în Cluj este bună, dar NU foarte bună . Să nu uităm că 10% din populația ţării este în Bucureşti. Ştiu că unii, care se pretind lideri în Bucureşti, nu au calitate morală. Ce să faci cu un lider, care conduce organizația” MOARTE ŞI ÎNTUNERIC”? Unde să-l foloseşti, mai ales că atunci când vorbeşte, minte de îngheaţă apele; dar cu unul care este MEŞTER în a manipula şi a afirma că el nu știe nimic? Aș putea să vorbesc despre cei care au făcut din Evanghelie o sursă de câștig!

4- Bordul de Conducere va fi format din persoane capabile, care înțeleg educaţia sau va fi format din PARVENIŢII DEMOCRAŢIEI care au ajuns să aibă bani, dar nu INTEGRITATE?

5-Va fi Universitatea una competitivă , care va oferi un cadru de dezvoltare liderilor şi va aduce progres lucrării Domnului , sau va fi TURNUL BABEL ,ca să îşi facă şi penticostalii un NUME?

6- Codul etic va fi CEL BIBLIC, sau unul trasat de persoane tradiţionaliste, care îşi vor impune fanatismul, ca să arate cât de spirituali sunt ei , ascunzând în spatele fanatismului alte lucruri?

7- În Europa Universităţile creştine nu au dezvoltarea celor din America. Dar dacă proiectul are aprobarea lui Dumnezeu, va fi o lucrare de impact.

Ne rugăm ca Dumnezeu să dea înțelepciune celor implicați!

Mardoheu